Districtswedstrijd Woerden

06 december 2019

Zaterdag 7 december was de eerste districtswedstrijd voor de instap N3 meisjes, Guusje, Jenaya en Linde-Sophie in Woerden. Nikki kon helaas niet meedoen,want zij was helaas ziek.
De drie meisjes hebben echt goed hun best gedaan. Het was allemaal erg spannend in zo'n grote zaal en de eerste wedstrijd van dit seizoen.

Op zondag 8 december kwam Jasmijn nog in actie bij de jeugd II 2e divisie.
 

De meisjes starten hun wedstrijd met als eerste toestel brug. Ze turnden nette oefeningen maar wel nog een klein beetje ingehouden. De driekwartreus lukte bij Jenaya en Linde-Sophie en ze waren hier natuurlijk erg blij mee.  Scores: Linde-Sophie 9.700;  Jenaya 10.300 en Guusje 10.000. Het tweede toestel was de balk. Balk ging voor alle drie goed. Guusje en Linde-Sophie turnden mooie oefeningen en scoorden hoog. Guusje 12.167 en Linde-Sophie12.100. Jenaya had 1 val, met radslag maar scoorde ook een mooie cijfer: 11.067.

Het derde toestel was vloer. Op vloer ging het met inturnen een beetje rommelig en de grote vloer werkte wat verwarrend, maar met de wedstrijd ging het wel goed. Jenaya had last van haar heup en mist hierdoor lenigheid en dat werd zwaar aangerekend want ze kreeg helaas maar 8.800. Mooie scores voor Guusje 12.750 (1e plaats op vloer), Linde-Sophie 11.800.

Het laatste toestel was de sprong. Daar moesten de meisjes 1x overslag over de pegasus en 1x hurksalto springen. Met inturnen blesseerde Jenaya haar voet toen ze na een hoge salto niet goed kon landen. Ze had veel pijn maar na intapen van de voet wilde ze toch springen. Dit ging goed en ze turnde een mooie overslag en salto. Score Jenaya 12.950 (3e plaats op sprong), Guusje en Linde-Sophie lieten ook mooie overslag en en salto's zien. Guusje kreeg 12.675 en Linde-Sophie 12.900 (4de).

De meisjes hebben echt laten zien wat ze konden en een goede wedstrijd geturnd. Eindscores: Guusje met 47.592 een 5de plaats, Linde-Sophie met 47.550 een 4de plaats en Jenaya met 43.192 een 15de plaats.

Op zondag kwam Jasmijn in actie. Zij begon op het toestel brug. Een fijn toestel om mee te beginnen. Ze turnde een strakke oefening met een hoge losom. Cijfer: 10.600.

Voor de balk was ze erg zenuwachtig. Ze zou vandaag voor het eerst de flikflak gaan turnen. De zenuwen hadden helaas ook invloed op de rest. Ze was haar rompspanning kwijt en had daardoor last van wiebels. Ook een val bij de spagaatsprong halve draai, maar ondanks dat wist ze met de flikflak te blijven staan. Daar mag ze toch wel heel trots op zijn. Cijfer: 9,067.

Op vloer liet ze een mooie oefening zien met drie goede acrobatische series. Cijfer: 10,733.

Het laatste toestel was de sprong. De eerste sprong ging erg goed. Dat was een half in, heel uit. Cijfer: 11,350. Haar tweede sprong was ook netjes, maar helaas maakte daar de jury een fout. Ze maakte een overslag hele draai, maar de jury maakte er wat anders van. Hierdoor kreeg ze niet de juiste uitgangswaarde en meer aftrek. Met videobeel ging de trainster langs de hoofjury en gaf aan dat ze gewoon de juiste sprong had gesprongen. Helaas werd er niets aan het cijfer veranderd, omdat het op basis van video was. Hierdoor heeft ze zeker zo'n 0,6-1,0 punten te weinig gehad. Cijfer nu: 10,300.

Gelukkig was de tweede sprong alleen voor een eventuele toestelfinale. Haar eerste sprongcijfer telde mee voor de meerkamp. 

Jasmijn werd 11e in het eindklassement.