Jasmijn turnt toestelfinales 2e Divisie

08 februari 2020

Op zondag werden de toestelfinales van het district gehouden voor de 2e divisie in Amsterdam. Jasmijn wist zich op drie toestellen te plaatsen. Het was wel een erg druk weekend voor haar. 

Op zaterdag turnde ze eerst de kwartfinale in Eindhoven en vervolgens 's avonds nog de Turn Competitie (TUCO) in Zwijndrecht. Zondagmorgen dus opnieuw in actie in Amsterdam. Dat is toch wel een heftig wedstrijdweekend voor haar geweest.
 

Ze startte op brug. Turnde hier een nette, goed doorlopende oefening met salto af tot stand. Ze scoorde 10.133 (5de plek). Haar tweede toestel was de balk. De jury was hier streng en heeft  haar spagaatsprong halve draai niet gerekend, omdat hij ingedraaid was en te weinig spreiding had. Hierdoor miste ze eisen van sprongenserie en gymnastische verbinding wat 0.9 in uitgangswaarde scheelt. Haar flikflak ging niet helemaal goed maar ze bleef op de balk en turnde verder netjes. Helaas dus veel aftrek op elenent-uitvoering. Cijfer: 9.067 (8de)

Sprong was haar laatste toestel. Haar half in - heel uit was een nette sprong en had een goede landing, cijfer 11.050. Haar overslag hele draai ging ook goed en was wat beter dan eerste sprong. cijfer 11.150. Gemiddelde score 11.100 (4de). Net naast het podium dus.

Jasmijn heeft zich kranig geweerd in een sterk deelnemersveld en een erg belastend weekend met alle wedstrijden.