Jong Talenten in het nieuw gestoken

Maak kennis met onze Jonge Talenten die iedere zaterdagochtend getraind worden door Liesbeth en Deborah. Zij werden in nieuwe trainingspakken gestoken, zodat ze goed voor de dag komen tijdens de komende evenementen. 

Aanstaande zaterdag, 21 mei, turnt de Jong Talent Groep van OKK hun derde ‘meetmoment ‘in Alblasserdam.  

Zij ontvingen bij hun vorige wedstrijd een prachtig trainingspak van sponsor Mike Ooft, de vader van één van onze turnsters. 

Mike is mede-eigenaar van het bedrijf RM Safety Solutions. Zijn bedrijf geeft veiligheidstrainingen en adviezen. Ook het detacheren van specialisten op het gebied van veiligheid in de bouw en industrie behoort tot de werkzaamheden. Uiteraard is bestuur, leiding en vooral de turnsters ontzettend blij met deze vorm van sponsoring. 

We willen Mike Ooft dan ook hartelijk danken voor dit gebaar. 

Meetmomenten

De KNGU vindt het belangrijk om in ontwikkeling te blijven en is vorig jaar met een nieuw wedstrijd- en oefenstofsysteem begonnen. Ook de leeftijdsindelingen zijn gewijzigd. Veiligheid, plezier en teamspirit spelen een belangrijke rol. Voor de jongste turnsters worden regelmatig Meetmomenten georganiseerd, waarbij de prestaties van de turnsters niet in de traditionele wedstrijd-sfeer worden beoordeeld. 

De turnsters doen hun elementen in een groepje, achter elkaar, terwijl de jury de oefeningen beoordeelt. Niet in je eentje op een balk, terwijl iedereen kijkt, maar lekker turnen, alsof je aan het trainen bent. Als het de eerste keer niet lukt, lukt het vast een tweede of derde keer. 

Het was en is nog even wennen, maar alle betrokkenen zijn in het algemeen tevreden over deze nieuwe opzet.