KNGU zet streep door wedstrijdseizoen

11 februari 2021

De KNGU heeft op 3 februari jl. een streep gezet door het officiële wedstrijdseizoen 2020/2021. Een enorme domper voor alle turn(st)ers, leiding, vrijwilligers en juryleden die opnieuw een jaar verloren zien gaan. 

De lockdown tot 2 maart én het feit dat daarna turn(st)ers ook een periode van opbouw nodig hebben om aan wedstrijden mee te kunnen doen, heeft ervoor gezorgd dat het onmogelijk is om nog op een verantwoorde manier wedstrijden te organiseren.

Wat betekent dit voor OKK Ridderkerk?

De turnsters, trainsters en juryleden van onze meisjes selectiegroepen zijn in normale jaren tussen november en juni bijna wekelijks onderweg voor wedstrijden. Diverse kwalificatiewedstrijden in het District kunnen leiden tot een plaats bij de Nederlandse Kampioenschappen. Deze wedstrijden komen allemaal te vervallen. 

In de regio worden in deze periode ook 3 Competitiewedstrijden en Rayonwedstrijden georganiseerd. Ook deze zijn geannuleerd.

We kijken binnen de club en de regio of er straks nog mogelijkheden zijn om toch nog iets te kunnen organiseren. Dit kunnen kleinschalig georganiseerde wedstrijden zijn of alternatieve vormen. Daar is het nu nog iets te vroeg voor. 

Het belangrijkste voor nu is zo snel mogelijk weer te kunnen sporten.