Tessa turnt districtsfinale

30 juni 2019

Zaterdag 29 juni turnde Tessa voor OKK Ridderkerk haar districtsfinale instap N3 in Woerden. In een sterk deelnemersveld eindigde de jonge turnster op een 21e plaats. Een prima prestatie na een mooi seizoen!

Tessa turnde een mooie en strakke balkoefening met maar paar kleine wiebels en bij de loopsprong een landingsfoutje. Ze bleef met alles netjes op de balk. Score: 11.550.

Op vloer liet ze weer een erg mooie oefening zien. Goede acrobatische series en ruime loopspagaatsprongen. Een prima oefening. Score: 13.133.

Op sprong maakte ze eerst een overslag over de pegases. Deze was erg ruim en strak uitgevoerd. Kleine hup in landing. Maar een mooi hoog cijfer. Cijfer 13.450. Haar tweede sprong was een hurksalto voorover. Ook deze was hoog en ruim uitgevoerd. Cijfer: 13.000. Dat maakte haar totaalscore voor sprong een 13.225. 

Op het laatste toestel de brug ging haar oefening ook netjes en strak. Ze maakte alleen een telfout in haar zwaaien en haar opzwaai voor de buikdraai kan nog wat hoger. Score: 12.150. 

Tessa turnde een hele goede wedstrijd in een sterk deelnemersveld. Haar totaalscore was goed voor 50,058 en dat is eigenlijk erg hoog. Desondanks werd ze 21e. Toch mag ze erg tevreden zijn over haar eigen wedstrijd.